“You can get addicted to a certain kind of sadness.”

Enneagramtype Vier, de Romanticus
Deze zin uit de song van Gotye is dit enneagramtype op het lijf geschreven. Dramatische uitingen van emoties; zijn leven is intens en moet hevig en echt worden doorvoeld. Bij de Romanticus of Individualist horen Grote en Diepgaande Vragen: Ben ik wie ik denk dat ik ben? Waar sta ik voor? Wat is de zin van het leven? Mijn leven? Waarvoor kom ik mijn bed uit? “Ik kan obsessief bezig zijn met de vraag waarom ik besta.”
De Individualist voelt zich diep vanbinnen speciaal en anders dan anderen. Dat maakt dat hij of zij zich vaak onbegrepen kan voelen. Hij kan anderen die wel ‘gewoon’ gelukkig zijn benijden. Zelf houdt hij van diepgang en diepe thematiek als leven en dood. Hij is zeer empathisch, creatief, gepassioneerd en speels.

Schilderij van Vicky Capitein

Ik heb buien, ben zomaar zonder reden weleens down. Vaak lig ik overhoop met het leven.” Om daar beter mee om te kunnen gaan, kan dit Enneagramtype leren zich meer te concentreren op het positieve. Een grote uitdaging voor hem is het vinden van meer balans tussen gevoel en ratio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.