De kracht van het Enneagram in Sales

Als je de vaardigheid hebt om echt door de ogen van anderen te kijken, dan heb je een ongelooflijk krachtig hulpmiddel in handen. Die vaardigheid kun je aanleren, net zoals je kunt leren om een pannenkoek om te draaien. Een tijd geleden trainde ik een salesteam. Wij herhaalden constant: als ik Bert verkoop wat Bert wil kopen, dan moet ik zorgen dat ik door de ogen van Bert kan kijken.

Je hoeft natuurlijk niet alleen in de verkoop te werken om van deze mind-set te profiteren. Overal waar je met mensen te maken hebt is het belangrijk te weten wat iemand drijft. Want hoe kun je anderen beïnvloeden als je je niet op een zinvolle manier met hen kunt verbinden? Het Enneagram leert je waar je op kunt letten in communicatie en hoe je op een directe manier contact kunt maken. Met kennis van de Enneagramtypen heb je een enorme voorsprong. Je krijgt inzicht in iemands gevoelens, overtuigingen en omstandigheden.

Wanneer je onderhandelt, is het niet alleen een kwestie van proberen te krijgen wat jij wilt. Je prioriteit is de ander zoveel mogelijk te geven wat hij wil. En daarom is het zo wezenlijk om te ontdekken wat de ander beweegt, wat hij gelooft, wat zijn angsten en wat zijn waarden zijn.

 

Het Enneagram is een model dat negen basistypen van de menselijke natuur en hun onderlinge communicatie over en weer beschrijft. Met het Enneagram leer je patronen en reacties van anderen inschatten en verbeter je je communicatie. En hoe meer je begrijpt van ene ander, hoe beter je kunt afstemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.